woensdag, 23 mei 2018


Aan de Mariakapel wordt de laatste hand gelegd voor de opening op 3 juni. (Foto: Stichting Maria's Kapel)

Opening van de Mariakapel in Enter


Door Stichting Maria's Kapel


ENTER - Na de geboorte van het idee, nu vier jaar geleden, is het zover dat de laatste hand wordt gelegd aan de bouw en afwerking van de Mariakapel aan de Rondweg/hoek Jagersweg in Enter. Alle werkzaamheden, tot en met de bestrating en het plaatsen van een hekwerk toe, zijn gedaan door vrijwilligers. Er is zelfs al een begin gemaakt met de aanleg van de tuin.

 

Op zondag 3 juni om 13.00 uur wordt de kapel geopend. "Bij mooi weer gebeurt dit tijdens een viering in de buitenlucht. Pastor Willemien Wichers Schreur zal de viering leiden," vertelt een woordvoerder. "De inwijding van de kapel neemt pastoor H. de Vries voor zijn rekening. Als het regent, mogen we gebruik maken van de naastgelegen blokhut van Jong Nederland."

 

Uitnodiging

"Langs deze weg nodigen wij alle sponsoren en een ieder die hier belangstelling voor heeft, van harte uit om bij de opening aanwezig te zijn," zegt de woordvoerder. "Wij stellen het op prijs als aanwezigen een bloem meenemen om bij Maria neer te zetten. Dit jaargetijde leent zich er voor een bloem uit eigen tuin te plukken of een die u langs de weg vindt. Natuurlijk mag u naar de bloemist gaan, maar nodig is dit niet. Tijdens de inwijding worden de bloemen bij Maria neergezet."

Na het officiële gedeelte staat er een drankje en een hapje klaar en kan de kapel en Maria van dichtbij bekeken worden.

 

Dankbaar

"Wij zijn iedereen die een steen of steentje heeft bijgedragen bijzonder dankbaar. Het is fantastisch dat er zo'n mooie plek is bijgekomen, waar we ons even kunnen terugtrekken uit de drukte van alle dag," aldus de woordvoerder.

"Wel is de bodem van onze schatkist bereikt. Omdat de tuin nog verder afgewerkt en beplant moet worden hebben we nog wat geld nodig," laat de woordvoerder weten. "Misschien wilt u ons helpen met een financiële bijdrage. De bijdrage kan overgemaakt worden naar bankrekeningnummer NL91 RBRB 0943 7603 80 ten name van "Stichting Maria's Kapel".