18 AUGUSTUS 2021


Mariakapelletjes in Wierden en Enter:
voor iedereen die op zoek is naar rust

 

DE MARIAKAPEL IN WIERDEN TIJDENS DE INWIJDING IN 2018.

 

WIERDEN/ENTER – Mariakapelletjes in Twente blijken enorm in trek; niet alleen bij streekgenoten die even een moment van bezinning willen, maar ook bij toeristen die thans de streek bevolken.De kapellen zijn de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond gesproten en blijken een enorme aantrekkingskracht te hebben. Daar waar veel kerken – van welke geloofsovertuiging dan ook – te kampen hebben met een dalend aantal trouwe bezoekers, stijgt het dagelijkse aantal bezoekjes aan een Mariakapel.
Dat merkt ook Guus Oude Nijeweme, voorzitter van Stichting Mariakapel Wierden. Zeker sinds de coronaperiode zijn er meer mensen de functie van de Mariakapel gaan waarderen. “We zien, net als in de rest van Twente, dat er behoefte is aan de plek waar mensen even een kaarsje op kunnen steken bij Maria.”
Sinds mei 2018 heeft Wierden een eigen Mariakapel, opgetrokken uit Bentheimer zandsteen. Ook net buiten het dorp Enter siert een Mariakapel het landschap, gebouwd in de vorm van twee gesloten handen en opgetrokken uit hout. Dat bij een bezoek de geloofsovertuiging niet uitmaakt, is duidelijk op te maken uit de vele reacties in het gastenboek. Het is een plek waar eenieder, zonder verplichting, even binnen mag komen.
Een bezoek aan de Mariakapel van Wierden of Enter is elke dag mogelijk, om even tot rust of bezinning te komen. De deuren van de kapel aan de Rondweg in Enter zijn geopend van 8.00 uur tot 21.00 uur. De kapel aan de Vriezenveenseweg in Wierden is geopend van 8.00 uur tot zonsondergang. Beide kapelletjes liggen aan fiets- en wandelroutes, die via het routenetwerk makkelijk te vinden zijn. Meer informatie over alle Mariakapellen in de regio is ook te vinden op www.mariakapellenenlandkruisenintwente.nl.

 

DE MARIAKAPEL IN ENTER TIJDENS DE INWIJDING IN 2018.