Zondag 3 juni 2018


Veel belangstelling opening Mariakapel; 

visioen Annie Wegdam nu werkelijkheid

 

ENTER - Met een feestelijke viering en de plechtige inwijding van de kapel en het beeld is zondagmiddag 3 juni de Mariakapel op de hoek van de Jagersweg met de Rondweg in Enter officieel in gebruik genomen. Parochievicaris Hans de Vries heeft in het bijzijn van Annie Wegdam - aan wie Enter deze kapel te danken heeft - de inwijding voltrokken. De blokhut van Jong Nederland zat stampvol; aan animo voor de opening van deze nieuwe kapel geen gebrek. In een korte viering, geplaatst. De witte rozen zijn het symbool voor alle positieve dagen die Maria heeft gekend en de zeven rode rozen staan voor al de droeve dagen.

Naast vele Marialiederen die ten gehore werden gebracht, werd ook dank uitgesproken aan de  vrijwilligers die zich de afgelopen maanden in het zweet hebben gewerkt om de kapel op te realiseren. Architect Erwin Kamphuis benadrukte dat Enter nu een niet alledaagse Mariakapel heeft in de vorm van twee biddende handen, met bovendien een prachtig aangelegde tuin.

Het beeld in de kapel is afkomstig uit de inmiddels gesloten Pauluskerk in Enschede. Stephan van Benthem uit Losser, vakbekwaam in het herstellen van beelden, heeft het beeld - dat flink was beschadigd - geheel gerestaureerd.

 

Tijdens de viering stak ook Enternaar Eric Braamhaar, thans wethouder van de gemeente Wierden, de loftrompet. Hij had er zelfs zijn wekelijks wielrenmiddag voor afgezegd, om zo zijn eerste officiële moment als wethouder te pakken. "Dit is echt een compliment naar Enter, een aanwinst en een plek waar je een moment kunt nemen om te realiseren dat er meer is en het leven, om in rust te relativeren."

Annie Wegdam is de drijvende kracht achter het initiatief en is blij met het kapelletje; zij kreeg in 2014 een visioen dat in Enter een Mariakapel zou komen. Niet lang daarna vormde zich de Stichting Maria's Kapel. Het bisdom zette het sein op groen en na een selectie van een vijftal locaties bleek het terrein van Jong Nederland grond is al eigendom van de katholieke kerk in Enter het meest geschikt. Enkele noeste arbeiders zorgde ervoor dat de klus voortvarend werd opgepakt. De kapel is vanaf nu dagelijks geopend van acht uur 's ochtends tot acht uur 's avonds en gedurende de wintermaanden vanaf acht uur 's ochtend tot vijf uur 's middags.

 

Om de kapel in stand te houden kan altijd nog een financiële bijdrage worden overgemaakt naar 

bankrekeningnummer NL91 RBRB 0943 7603 80 ten name van Stichting Maria's Kapel.